Rob Snow

Χαρτιά, Μολύβια και Πίξελς

 
 • Διάλεξη - Η ζωή ενός γραφίστα σε 15'
  Πότε: Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018
  Που: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου

Ως μια μικρή εισαγωγή για την κύρια ομιλία του Σαββάτου, αυτό το σύντομο σεμινάριο θα είναι μια πνευματώδης ματιά στη ζωή ενός γραφίστα, με τη συντροφιά ενός από τους πιο αγαπημένους μας συντρόφους. Αυτά προς το παρών, για να κρατήσουμε προς έκπληξη κάποιο από το χιούμορ!!
 
 • Διάλεξη - Πνευματικά Δικαιώματα
  +Εγκαίνια Έκθεσης
  Πότε: Σάββατο 10 Μαρτίου 2018
  Που: Αιγαία, Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Ώρα: 20:00

Με το Διαδίκτυο να μετατρέπεται σε μια παγκόσμια ανοικτή αγορά, με φαινομενικά απεριόριστες δυνατότητες, μερικές φορές είναι καλό να προβληματιστούμε για τις παγίδες που σχετίζονται με αυτή την χωρίς νόμους και κανόνες κουλτούρα. Ο Rob, ως ένας ανεξάρτητος δημιουργικός σχεδιαστής που πωλεί έργα τέχνης μέσω διαδικτύου εδώ και πάνω από μια δεκαετία, θα αναφερθεί στο πως ορισμένες πτυχές της κουλτούρας της πώλησης POD (Print on Demand) μπορούν να προβληθούν και να συζητηθούν για να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την απίστευτη και τρελή διαδρομή που ονομάζουμε δημιουργική ζωή στο διαδίκτυο. Το σεμινάριο θα διερευνήσει όχι μόνο τις διαδικασίες πίσω από την πώληση μέσω διαδικτύου, αλλά παράλληλα μια πολύ σημαντική σχετική πτυχή για ολόκληρη την κοινότητα των δημιουργών, αυτή των νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων. Μέσα από τη συζήτηση θα αναλυθεί η συσχέτιση αυτών των δυο αντικειμένων με τέτοιο τρόπο ώστε να σας προϊδεάσει για τον τρόμο και τις παγίδες των νόμων, καθώς και θα δείξει τις απαραίτητες διαδικασίες που απαιτούνται για να γίνει κάποιος επιτυχημένος στην τέχνη της πώλησης μέσω διαδικτύου.
>> Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης του Rob Snow. Διαβάστε περισσότερα.
 
 • Εργαστήριο [1] - Χαρτιά, Μολύβια και Πίξελς
  Πότε: Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Μαρτίου 2018
  Που: Αιγαία, Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών
  Ώρες: 10:00-17:00

  EARLY BIRD - BOOK YOUR TICKET NOW!


Ως παραδοσιακός καλλιτέχνης για πολλά χρόνια, όντας γεννημένος πριν από την εποχή των προσωπικών υπολογιστών, πάντα είχα το πάθος όχι μόνο για να πιάσω ένα μολύβι, αλλά να απολαύσω την ξυλώδη αίσθηση και το άρωμα του, πριν ξεκινήσω τη διαδικασία της δημιουργίας. Ένα πράγμα που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από αυτή την αφοσίωση σε ένα από τα απλούστερα, αλλά πιο ισχυρά καλλιτεχνικά εργαλεία, είναι ότι αν δεν προχωρήσετε να κατακτήσετε το σπουδαίο αυτό εργαλείο, θα διαπιστώσετε ότι σε πολλές δημιουργικές αποστολές θα υπολείπεστε των απαραίτητων ικανοτήτων. Καθώς ξεκίνησε η εποχή των υπολογιστών και με ένα μεγάλο τμήμα των δημιουργικών να στρέφεται προς την ψηφιακή τέχνη, έχει καταστεί προφανές ότι η ταυτόχρονη χρήση παραδοσιακών και ψηφιακών τεχνικών δεν είναι πολύ συχνή. Κάτι σημαντικό που έχω μάθει, είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να απομακρυνόμαστε από τις ρίζες μας. Ακόμη και σήμερα, βρίσκω τον εαυτό μου να σκιαγραφεί ακατέργαστες ιδέες, συνθέσεις αλλά ακόμη και τελικές μορφές με το μολύβι, με σκοπό να τις σκανάρω και να τις ολοκληρώσω στο περιβάλλον του υπολογιστή με τη χρήση του Photoshop. Το φετινό εργαστήριο αποτελεί μια επέκταση εκείνου του προηγούμενου έτους, διερευνώντας μια μέθοδο με την οποία μπορεί να δημιουργηθεί ένα γρήγορο και εύκολο σχέδιο χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους σχεδίασης, σύνθεσης και μορφής και στη συνέχεια μεταφέροντας το στον υπολογιστή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Photoshop και επιλεγμένες βούρτσες, θα δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη μορφή ενός έργου τέχνης, σε τόσο καλό και προχωρημένο επίπεδο σαν να ήταν ζωγραφισμένο στο χέρι. Ωστόσο, φέτος η διαδικασία θα αφορά τη μορφή ολόκληρου του σώματος ενός επιλεγμένου ζώου. Λόγω των περιορισμών του χρόνου στο εργαστήριο, θα ακολουθήσουμε την επιλεγμένη τεχνική που χρησιμοποιώ στην αντίστοιχη σειρά με καρικατούρες ζώων που έχω δημιουργήσει. Για τους σκοπούς του εργαστηρίου και για να μετρήσουμε την πρόοδο και τη δημιουργικότητα των συμμετεχόντων, θα καθορίσουμε και θα ακολουθούμε όλοι την ίδια βάση για τη δημιουργία της καρικατούρας. Για το εργαστήριο θα πρέπει να έχετε μαζί σας χαρτί A3 και τουλάχιστον ένα μολύβι 3B καλής ποιότητας. Επίσης θα χρειαστείτε μια γραφίδα σχεδίασης για να τη συνδέσετε στον υπολογιστή σας με εγκατεστημένους τους πιο πρόσφατους οδηγούς (επιτρέποντας την σχεδίση με ευαισθησία στην πίεση) και φυσικά το προσωπικό σας laptop με εγκατεστημένο το Photoshop CC ιδανικά ή το Photoshop CS5.5 το λιγότερο.


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 δημιουργικός άνθρωπος, ελαφρά ώριμος
2 κουταλιές της σούπας ικανότητα
1 λίγο άρωμα αισθητικής
6lbs σκληρή δουλειά και τον ιδρώτα
4 ιδέες παραπάνω γεύση από όλο το αλάτι της γης

Πάρτε ένα δημιουργικό πρόσωπο και ανακατέψτε το με λίγη ποσότητα ικανότητας, καλά από την αρχή. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το άρωμα αισθητικής με το πιο κατάλληλο εργαλείο, και στη συνέχεια, διπλώστε στο μείγμα όσο περισσότερη σκληρή δουλειά και ιδρώτα μπορεί αυτό να πάρει. Ψεκάστε μέσα τις ιδέες, όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο. Και τελικά, καθώς όλα θα μαγειρεύονται, προσθέστε μια πρέζα «αλάτι της γης», για να δώσει τον απαραίτητο χαρακτήρα. Αφήστε το να μαγειρευτεί με την πάροδο του χρόνου και σερβίρετε όταν απαιτείται. Μία γευστική απόλαυση σε έναν άγευστο κόσμο. Ο Rob είναι ένας δημιουργικός σχεδιαστής που εργάζεται στους τομείς της γραφιστικής, της εικονογράφησης, το σχεδιασμό ιστοσελίδων καθώς και τη διδασκαλία τους. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, αλλά γεννήθηκε στην Αγγλία και σπούδασε Media and Design, τόσο σε πτυχιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Master. Ο Rob αγαπά να σχεδιάζει με το μολύβι και να μετατρέπει τις εικόνες που προκύπτουν στον υπολογιστή. Υπήρξε freelance σχεδιαστής για 25 χρόνια και παράλληλα εργάστηκε για μικρές αλλά και μεγάλες εταιρίες του χώρου.
 

Aigaia School of Art and Design

Bank of Cyprus Cultural Foundation

Official Sponsors


 
FaceBook Twitter Youtube Blog Instagram