Γιώργος Τσαγγάρης

Διάλεξη - Αφίσες και συνεργασίες

Διαλέξεις
Πότε: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Που: Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου
Πρόγραμμα

Ο Γιώργος Τσαγγάρης παρουσιάζει μέσα από καλλιτεχνικές αφίσες - δικές του και φίλων - πολλές γόνιμες συνεργασίες που γενήθηκαν από το 2001 μέχρι σήμερα, που στόχο έχουν την προβολή του ανεξάρτητου σινεμά. Η παρουσίαση  ξεκινά από τα πρώτα Φεστιβάλ του ανεξάρτητου σινεμά στην Κύπρο, περνώντας στην συνέχεια στην γέννηση του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation Κύπρου Όψεις του Κόσμου και τις συνεργασίες με κορυφαίους καλλιτέχνες της διεθνούς κοινότητας για τον σχεδιασμό Αφισών του Φεστιβάλ.

Ο Γιώργος Τσαγγάρης γεννήθηκε το 1976. Σπούδασε Γραφικές Tέχνες στο The London Institute/The London College of Printing και Σκηνοθεσία Animation στο UWE (University of West of England-Bristol School of Animation).
Απο το 1999 σχεδιάζει καλλιτεχνικές αφίσες και έντυπα κυρίως για το θέατρο τη μουσική και τον ανεξάρτητο κινηματογράφο και επιμελήθηκε ποικίλες εκδόσεις βιβλίων στην Κύπρο και διεθνώς. Εκπροσώπησε την Κύπρο με Αφίσες του σε Biennale και πολλές άλλες διεθνείς παρουσιάσεις.
Συνεργάστηκε με το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» σχεδιάζοντας αφίσες και εκδόσεις για το 8ο, 9ο και 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το 2006 απέσπασε το Βραβείο «ΕΒΓΕ» (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης) για το σχεδιασμό εξωφύλλων των εκδόσεων «Gutenberg» στην Αθήνα.
Διετέλεσε μέλος κριτικών επιτροπών συμπεριλαμβανομένων των κρατικών βραβείων λογοτεχνίας Κύπρου (εικονογράφηση) και των βραβείων γραφιστικής και εικονογράφησης στην Ελλάδα (ΕΒΓΕ) καθώς και αριθμό διεθνών φεστιβάλ κινηματογράφου animation συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Ottawa (Καναδάς).
Είναι Ιδρυτής και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ του Σινεμά Animation Κύπρου - Όψεις του Κόσμου, (έτος ίδρυσης 2002) το πρώτο στο είδος του στην Κύπρο και το επίσημο Φεστιβάλ προβολής του κινηματογράφου Animation στην χώρα. Είναι ιδρυτικό μέλος του «Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή», μέλος του διεθνούς συμβουλίου της ASIFA (Association International du Film d ‘Animation) ιδρυτής του κυπριακού κέντρου animation ASIFA Κύπρου καθώς και λέκτορας Γραφικών Τεχνών (Χαρακτικής) και Animation στο πρόγραμμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Official Sponsors


 
FaceBook Twitter Youtube Blog Instagram